Olika sorters frässkär

För en novis så kan det vara otroligt krångligt och svårt att hitta rätt i den djungel som är svarv och skär. Oftast är det väldigt tekniska, svåra och komplicerade handböcker fullproppade med texter som ska hjälpa till att förklara en komponents funktion och användning. Här kommer en informativ text med syftet att försöka förklara olika sorter av frässkär baserat på material!

Frässkär och stål

De CVD- och PVD-belagda hårdmetallsorterna som är optimerade för stål är GC4330 och GC4340. Optimerade för stålfräsning ger det en väldigt bra bearbetningssäkerhet med lång skärlivslängd. GC4330 är första valet för grovbearbetning till medelgrov till fin planfräsning och söker du en sort för spårfräsning och grov hörnfräsning så är det GC4340 som passar bäst.

Bonus: GC1130 är versionen med extrem tillförlitlighet och med en prestanda som är ljusår före vid lätt grovbearbetning till finbearbetning. Fungerar på många olika komponentdetaljer.

Frässkär och rostfritt stål

Här har vi favoriten GC1040 som fungerar utmärkt vid (till) arbete vid instabila till stabila förhållanden. Fungerar till grovbearbetning till finbearbetning. Ger särskilt bra resultat och prestanda vid fräsning av svåra material och i synnerlighet tuffa förhållanden. Skärlivslängden är lång och säkerhet hög på denna modell!

Frässkär och gjutjärn

När det kommer till gjutjärnsfräsning så är den hårt belagda CVD-sorten GC3330 med otroligt tjock Inveio-beläggning den absolut bästa modellen till allt från medelgrov till grov fräsning av alla typer av gjutjärn – vått som torrt. Fungerar utmärkt vid medelgoda till stabila förhållanden. Väldigt brett applikationsområde!

Frässkär och titan

Med hög säkerhet, lång verktygslivslängd och höga skärhastigheter är S30T optimerad ut i fingerspetsarna för finbearbetning till lät grovbearbetning för titanfräsning. Hållbarare skäreggar ger längre tid i ingrepp vid högre hastigheter!

Frässkär och material

Utmärkt ytjämnhet, slitstark och med konstant prestanda och processtabilitet är denna modell otroligt lämplig för både våt och torr bearbetning!

Lycka till med fräsningen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website