Fördelarna med sträckfilm.

Sträckfilm skapades av en enkel anledning: för att minska produktskador under frakt och hantering. Det gör det genom att fixera pallade produkter för att skydda föremål och undvika glidning under transport.

Vad är Sträckfilm
Sträckfilm är en mycket töjbar plastfilm som lindas runt föremål när föremål ska transporteras. Även känd som stretchomslag, filmen är gjord av linjär lågdensitetspolyeten. Den elastiska fjädringen håller föremålen tätt omslutna under hela transporten. Detta kan förhindra att ett paket glider när en produkterna är staplade på varandra.

Hur effektiv är Sträckfilm?
Att förhindra glidning är kanske inte en tillgång när den höga friktionen skapar hanteringssvårigheter för människor eller glidsvårigheter för vissa typer av förpackningsmaskiner. Sträckfilmen används vanligtvis för att säkra varor på en pall inför. Plasten har ett minne och vill återgå till sin ursprungliga storlek. Dess elastiska effekt håller lasten plats. Sträckfilmsförpackning är en av de mest populära metoderna för sammanläggning och pallomslag på marknaden idag.

Hur miljövänlig är sträckfilm?
Tyvärr kan sträckfilm sällan återanvändas, och utgör upp till 12,2 % av vårt plastavfall varje år. När all denna film går till spillo, förbises ofta återvinning. Sträckfilm är vanligtvis gjord av linjär lågdensitetspolyeten vilket gör det enklare att återvinna den. Genom att fortsätta att återvinna sträckfilm kommer vi inte bara att spara pengar, utan det kommer också att hjälpa miljön. Med sträckfilm använder leverantörer också mindre tejp och etiketter, vilket gör att sträckfilmen blir mer användbar och därför kan mer stretchfilm återvinnas. Som tidigare nämnts är sträckfilm 100 % återvinningsbar och, om den hålls någorlunda ren, kan den återvinnas.

Stretchfilm betyder produktskydd
Genom att linda in produkter med stretchfilm skyddar du dem från miljöfaktorer som kan minska värdet på en produkt under transporten, såsom smuts, damm eller fukt. Vidare är det känt att UVI-sträckfilmer kan skydda produkter som lagras utomhus mot skadliga UV-strålar från solen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website