Här kommer några tips på hur du lyckas med din uteplats eller ditt uterum.

Skapa rum i rummet. Eftersom däck, verandor, uterum och uteplatser i grunden är öppna planlösningar så är utomhusmattor särskilt användbara för att definiera de olika utrymmena. Använd en nålfiltsmatta i en färg för att skapa platsen för matsalsgruppen, och kanske en mindre nålfiltsmatta i en annan färg för att skapa ett rum för tillexempel soffgruppen.

En förlängning av inredningen inomhus. Att lägga in en nålfiltsmatta i uterummet skapar en inbjudande och välkomnande känsla. För harmonins skull kan du också välj att inreda ditt uterum i samma stil som intilliggande rum inomhus. Matcha färger, mattor, krukor och textilier så är du hemma. På det sättet blir din uteplats som en förlängning av ditt hem.

Ljusa mattor på skuggiga platser. Använd gärna en nålfiltsmatta med ljusa färger om du har ett skuggigt uterum, då känns rummet större och fräschare.

Även ett litet utrymme behöver kärlek. Att kliva ut på en balkong som där golvet är klätt av en fin matta känns både mysigt och lyxigt. Skaffa en fin korgstol med många kuddar och några fina krukväxter, så är du hemma.

Tänk tema. Matcha gärna nålfiltsmattan med övrig inredning så det skapas ett tydligt tema.

Arbeta med färgklickar tillsammans med neutrala färger. En bra idé är att arbeta med ljusa och neutrala färger i grunden för att sedan satsa på färgstarka detaljer.

Definiera ett mindre område på en stor uteplats. Det kan vara svårt att få till en trivsam känsla i ett stort uterum eller på ett stort däck. Möblerna blir fjuttiga och små i jämförelse med ytan. Mattor är ett enkelt trix som skapar rum i rummet, men det går också att använda gardiner och spaljéer för att skap nya rum i rummet. Tänk att rummen har olika användningsområden. Ett kök, ett vardagsrum, ett aktivitetsrum – eller hur du nu vill ha det. Då blir det lättare att skap rummen. Glöm heller inte bort att rummen förändras över dagen i och med hur solen faller.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website