Limfog – Ett under för hemmasnickare

Är du en hemmasnickare? Då borde du veta vad limfog är. Om du inte vet det ska vi informera dig om varför det är ett så otroligt bra material. Det finns ett antal fördelar limfog över att använda andra typer av trä. Nästan oavsett vad du ska bygga, trappa, köksbänk, arbetsyta i köket, är limfog ett otroligt bra alternativ.

Vad är limfog

Limfog är skapat genom att man limmar ihop många stavar som pressas så att fibrerna löper parallellt med varandra. Eftersom limfog är noggrant limmat ser det ofta bättre ut som en helhet än alternativen. Limfog är inte en typ av träslag, det är ett samlingsnamn för produkter gjorda med en limmande teknik.

Fördelar

Limfog är ett otroligt snyggt material. Visserligen är inte utseendet alltid en prioritet men om ditt arbete ska synas är det en stor fördel. Eftersom limfog limmas ihop slipper du de tråkiga hålen efter spikar eller skruvar. Det är heller ingen begränsning i träslag, en skicklig limfog expert kan skapa bra produkter av många olika slag. Därför finns det något för alla smaker.

Det är lätt att arbeta med limfog. De flesta som arbetar med materialet tycker att det är lättare än andra alternativ för det resultatet som det blir. Glöm bara inte att vara försiktig när du sågar limfog, det är lätt att såga igenom men som alla träprodukter behöver du vara försiktig i det sista skedet. Om du inte avslutar sågningen på rätt sätt kan träfibern i brädan resa sig och det är inte snyggt.

När du nu köper limfog glöm bara inte att överväga vilken återförsäljare du köper det hos. Det finns väldigt specifika krav för hur limfog ska tillverkas och kvalitetskrav. Köp heller absolut inte av någon utanför Sverige. Klimatet påverkar hur limfog håller sig över tid, om du köper limfog som är producerat för Spanien kan det bli dåligt snabbt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website