Restaurang på Öland med hållbarhetstänk

Vi tycker att hållbarhet är viktigt. Det har och är ett genomgående tema här på bloggen som ni säkert har märkt vid det här laget. Därför vill vi tipsa om en restaurang Öland som verkligen har tänkt till när det kommer till hållbarhet. Lammet & Grisen som ligger på Öland är en restaurang som till allra största del serverar närproducerat kött och grönsaker. Anledningen till varför de använder just lokalproducerat är för att det sparar på miljön, samtidigt som det bidrar till det öppna landskapet och att de öländska småskaliga jordbruken kan leva kvar. När de väljer ut vilket kött som ska användas säkerställer de alltid att köttet kommer från ett djur som har levt i en naturlig miljö, där det har skett en restriktiv användning av antibiotika. För lammet som serveras är det dessutom ingenting som går till spillo utom ben! Idag är det allt för mycket mat som slängs, både hemma och på restauranger. Att istället ta vara på så mycket som möjligt är eftertänksamt och hållbart, vilket fler restauranger kan lära av.

På Lammet & Grisen köps det dessutom in så mycket lokalproducerade grönsaker, rotfrukter, frukter och bär som möjligt som kommer från grönsaksleverantörer på Öland och i Småland. De erbjuder även allt från glass och äppelmust till svalkande öl, som alla kommer från lokala lantbrukare. Allt för att främja den lokala matkulturen.

Vi tycker att det är viktigt att välja närodlat. Både för miljöns skull men också för lantbrukarna. Dessutom är det väldigt betryggande att veta vart produkterna kommer ifrån. Hos Lammet & Grisen kan du äta kött av god kvalitet i en härlig och vacker miljö, alltid med ett gott samvete.

 

restaurang öland

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website